vrijdag 20 maart 2015

spannende dagen

goeiemorgen medebloggers

Al een hele lange tijd staan we ingschreven voor een andere woning,deze woning die we nu hebben
hebben we nooit een echt thuis gevoel gekend,ook is het een heel vochtig huis en hebben veel schimmel gehad en soms nog!...we willen dus al een hele lange tijd weg,we wonen er nu dit jaar 13 jaar.Het woon systeem is niet echt heel leuk meer,je moet elke dag om 19 uur klikken en de wachttijden zijn super lang.
Nu is het zo dat ik raak geklikt heb,en we maandag een gesprek hebben,echter zitten we met een paar dingen die we goed over moeten denken....wij zijn beide chronisch ziek en hebben een uitkering,het is naar een andere gemeente dus alles moet opnieuw aangevraagd worden,we zitten bij deze gemeente in een soort traject van vrijwilligers werk en als het niet lukt dat we dat gewoon kunnen aangeven,ik vraag me af zou dat dossier overgaan naar de andere gemeente of zou je alle romp slomp van voor af aan moeten doorlopen? ook is het veel verder weg voor onze dochter om naar school te fietsen ze fietst nu 25 minuten dan 60 min het zijn allemaal dingen om over naar te denken.
stel dat je eigen vervoer weg valt of wat dan ook moeten we ons zelf kunnen redden.
maar de mooie punten zijn geweldig! het is een landelijk gelegen woning met uitkijk achter op de weilanden,het is 2 onder 1 kap en een eigen oprit,we moeten nog binnen gaan kijken volgende week
maar tot nu toe spreekt het ons erg aan en is het wel wat we zoeken.wel zullen we weer een beetje financieel achter uit gaan onze uitkering is al geen vet pot en met de kosten van de zorg is het iedere maand weer pittig...maar waar doe je goed aan?dit huis is nu ook niet erg gezond voor ons....dubbel gevoel..en ook dus de verandering van de gemeente kwa uitkering....hoe denken jullie er over als je dit zo leest???

liefs ramona

8 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Als ik jullie was zou ik eerst bij de gemeente waar je nu woont,jullie plannen voorleggen en kijken of zij alles willen overhevelen naar de gemeente waar je wilt gaan wonen.
Mij lijkt,dat dit niet moeilijk moet zijn,zodat je die rompslomp niet hebt.
Zij hebben er voor doorgeleerd,jullie niet.Tegenwoordig met al die bezuinigingen is het wel allemaal wat veranderd natuurlijk.Maar om door dit gegeven de verhuizing niet door te laten gaan,zou natuurlijk van de zotte zijn.Ik hoop echt dat het allemaal gaat lukken.
Succes.

Groetjes Ans

Gerry zei

net als Ans denk ik dat jullie open kaart moeten spelen met de gemeente en vragen of jullie traject die je met de huidige gemeente hebt gewoon mee kunt nemen naar de nieuwe gemeente.
En misschien is er dan ook nog wat te regelen voor de reiskosten van je dochter via de bijzondere regelingen.
Als jullie beiden ziek zijn en in een vochtig huis wonen, zou een goede en droge woning ook dingen ten beste keren.
Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat er een kans is voor jullie!

Lieve groet
Gerry

Anneke zei

Ik ben het ook eens wat Ans en Gerry zeggen. En een woning in zo'n prachtige omgeving lijkt me een verademing . Ik hoop echt dat het allemaal lukt en dat jullie daar heel gelukkig worden.
Lieve groet Anneke

"Création" zei

Jeetje Ramona, wat komt er opeens een hoop op je af, en het vervelende is dat je nog niet precies weet hoe of wat, wat de gemeente betreft en zo. Ik denk ook als je bij jullie huidige gemeente waar jullie wonen gaat praten en al onzekerheden bespreekt, dan kunnen zij jullie ongetwijfeld vertellen hoe de vork ik de steel zit. Misschien is het best wel mogelijk dat alles overgeheveld kan worden naar een andere gemeente en dan is die onzekerheid in ieder geval van de baan als dat kan. En wat de uitkering betreft, dat kan ook na gevraagd worden hoe dat precies zit in de nieuwe gemeente. Het zou ook zomaar mee kunnen vallen misschien.

Voor jullie gezondheid zou het natuurlijk heel goed zijn om naar dat nieuwe huis te verhuizen en zeker om dat jullie dit nieuwe huis ook zeker zien zitten, mooie omgeving en landelijk.

Voor jullie dochter is er misschien ook nog wel iets te regelen in de vorm van een tegemoetkoming van de reiskosten.

Hoop het zo voor jullie Ramona dat alles positief zal zijn, en dat het gaat lukken allemaal.

Veel sterkte met alles,

Liefs,
Josephine

moontjesfreubels zei

dank je wel lieve mensen voor jullie reacties!!...vandaag is het gesprek daarna mogen we eindelijk een afspraak maken om te gaan kijken dan zal er meer duidelijk gaan worden...spannend ben erg benieuwd wat we doen...fijne maandag allemaal

moontjesfreubels zei

nou mensen de keuze was makkelijk,het was een krot en moest te veel aan gedaan worden en het is hem niet geworden

"Création" zei

Och Ramona, wat een teleurstelling een krot. Wat jammer dat jullie dat huis
niet als eerste hebben mogen zien
dat had jullie een hoop spanning
en onzekerheden kunnen besparen.

Hoop zo dat er weer eens iets nieuws
op jullie pad zal komen.

Sterkte met de teleurstelling.

Liefs,
Josephine

moontjesfreubels zei

dank je wel lieve Josephine,inderdaad ze hadden ons beter snel kunnen laten kijken,echt zo enorm balen,hoop ook dat er gauw wat op ons pad mag komen,we wachten het weer af....dank je wel!!

liefs ramona